Видове парапети за тераси

видове парапети за тераси

Боядисан метал

За производството на метални парапети за тераси най-често се използват черни метали. Но това не означава, че само тъмните цветове ще украсяват фасадата на Вашите къщи.

След като дизайнът е готов, майсторите могат да го боядисат в друг цвят или дори да създадат нов, използвайки комбинации от различни нюанси. Получи популярност и технология на прахово пръскане, което позволява да се увеличи цветовата гама. При избора на метал, си струва да се запитаме за неговото качество, тъй като добрите парапети трябва да издържат в добър вид поне 10 години.

Чугун

Чугунените парапети или тези от ковано желязо се използват широко от дизайнерите.

Това се дължи на факта, че те са идеални за всеки архитектурен стил. Те са и един от най-безопасните и надеждни варианти, но в същото време имат един малък недостатък. Възможните корозионни ефекти, ако не се вземат предварителни предпазни мерки, могат да доведат до ограничен срок на експлоатация. Ето защо, за да се предотврати това, те първо трябва да бъдат покрити със средства, които ще предпазват от ръжда. Тогава експлоатационният им живот ще бъде дълъг.

Стъкло

При избор на стъкло като перваз за балкон или тераса, основното правило, което трябва да се помни е, че то трябва да бъде изработено от здрав, закален материал.

Дебелината на стъклото, с размер на платното до 600 * 375 мм, трябва да бъде най-малко 3 мм. По този начин можете да създадете привидно наподобяващо крехка и фина, но в същото време трайна и стабилна конструкция. В този случай можете да използвате както плътно стъкло, така и съчетано с метални елементи. Стъклените парапети изпълняват и функцията на шумо и топлоизолация, ще предпазят дома Ви от дъжд, вятър, студ, както и от градската динамика.

Пластмаса

Пластмасовите парапети са много популярни, защото цената им е ниска.

Те са лесни за инсталиране, което дава възможност за извършване на тази работа самостоятелно, без специалисти. Най-често използваните щитове са пластмасови или секционни огради от PVC. Но и в двата случая е задължително да се използва металната рамка. Тук предимството е пластичността, която ни позволява да му дадем необходимата форма. Също така се предлага голям избор на цветове. Въпреки факта, че този материал е лек, той не влияе върху продължителността на тяхното използване.

Дърво

Сред всички видове материали – дървеният е признат като най-непрактичен.

Неговият експлоатационен живот зависи от атмосферните условия и впоследствие се разпада. Ето защо, ценителите на дърво, които живеят във високи сгради, го изберат само като декорация. В този случай, основата трябва непременно да бъде метал. Въпреки недостатъците, дървените парапети са винаги красиви и стилни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *