Видове алергии. Детски алергии

Какви видове алергии съществуват. Детски алергии

Детски алергии

Подкрепете детето си през предизвикателствата на неговите детски алергии с нашите експертни насоки и ресурси. Научете за често срещаните алергени, алергията към краве мляко, тестовете за алергия и стратегиите за управление на алергии при деца. Имате достъп до практически съвети и подкрепа за родители, които се справят със сложността на детските алергии и отбиването.

Уртикария и копривна треска

Какво е уртикария?

Уртикарията е известна също като „копривен обрив“ или „копривна треска“. Това състояние се състои от обриви – петна или петна от надигната червена или бяла кожа – всяко от които обикновено изчезва за няколко часа, за да бъде заменено от други свежи обриви. Уртикарията е много често срещана и засяга всеки пети човек в някакъв момент от живота си. По-често срещаният тип уртикариен обрив (копривна треска) продължава до 24 часа, произвежда по-големи уртикарии и може да не изчезне напълно в продължение на няколко дни. Понякога се появява заедно с подуване на различни части на тялото (ангиоедем) – обикновено лицето, ръцете и краката, въпреки че навсякъде може да бъде засегнато.

Лекарствена алергия

Лекарствената алергия е необичайна реакция на вашата имунна система към лекарство. Всяко лекарство – без рецепта, с рецепта или на билкова основа – може да предизвика лекарствена алергия. Въпреки това, лекарствената алергия е по-вероятна при някои лекарства.

Лекарствената алергия не е същото като страничен ефект на лекарството, известна възможна реакция, посочена на етикета на лекарството. Лекарствената алергия също е различна от лекарствената токсичност, причинена от предозиране на лекарства. Има много начини, по които хората могат да реагират на лекарства и лекарства, но не всички от тях са свързани с алергия, което може да предизвика объркване. Някои хора са наистина алергични към определени лекарства, но това е доста рядко. Повечето лекарствени „реакции“ се дължат на различните проблеми.

Алергия към пчели, оси и отрова

Алергиите към отрова могат да предизвикат анафилактична реакция, която е опасна и животозастрашаваща. Въпреки това, много хора може дори да не знаят, че са алергични към отрова, докато не бъдат ужилени и след това потенциално да получат анафилактичен отговор.