Биметални радиатори за отопление

Най-високата точка в еволюцията на радиаторите са биметални радиатори за отопление с деклариран живот от 40 години. Биметалът е комбинация от два или повече вида метал в един продукт. Биметалните радиатори отвътре са изработени от стомана, а отвън са покрити с алуминиеви перки.

Висококачествените биметални радиатори задължително са покрити с устойчив на корозия грунд не само отвън, но и отвътре. Той е в състояние да издържи налягане от 20-35 атмосфери и не изисква специални технически условия за циркулираща вода.

Обратната страна е високата цена, за обикновения средностатистически гражданин на страната  е непристъпно скъпа. В продажба има и евтини модели, но те са само биметални на име, ако решите да закупите такъв радиатор, трябва внимателно да подходите към този въпрос, за да не купувате фалшив с най-ниско качество.

Използването на биметални радиатори в отоплителните системи на частна къща не е напълно препоръчително поради високата цена. Да, те имат много по-голяма здравина от алуминиевите и металните радиатори, обсъдени по-горе. Но в началото на материала вече споменах, че в локалната отоплителна мрежа няма и не може да има високо налягане, като правило това е 2 до 3 атмосфери, следователно тук също не може да има мощни хидрошокове. Оказва се, че предимствата на този радиатор под формата на повишена якост в този случай не е препоръчително да се обмислят.

Чугунени радиатори

Използвали са се в миналото, когато други видове не са се предлагали на пазара.

Ако алуминиевите радиатори се загряват бързо и се охлаждат бързо, тогава с чугунени батерии е точно обратното. Остатъчният номер за съхранение на топлина на чугунен радиатор е 30%. При останалите разглеждани видове радиатори тя не надвишава 15%. Това позволява значително да се намалят разходите за газ за отопление на частна къща.

Корозионната устойчивост е много висока, производителността на чугунени батерии в стари къщи, неоспоримо доказателство за тяхната издръжливост и надеждност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *