Анавар

Анавар е най-популярното търговско найменование на анаболния стероиден хормон Оксандролон. Той за пръв път бива синтезиран в началото 60те години на миналия век с основно приложение в медицината. В днешни дни хормонът Оксандролон може да бъде открит под различни търговски имена. В зависимост от производителя, като остава един от най-търсените и същевременно най-трудно достъпните анаболни стероиди на пазара.

Популярността на Анавар

Популярността на Анавар се дължи основно на неговата специфична натура, която му позволява да бъде използван едновременно от мъже и от жени. Той носи много нисък риск от появата на странични ефекти. Хормонът Оксандролон е пряк дериват на дехидротестостерона – изключително силно андрогенен хормон, който тялото ни само синтезира от Тестостерона, посредством ензима 5-алфа редуктаза. За разлика от дехидротестостерона, промяната в химичната структура при Оксандролон, драстично увеличава неговата анаболна (мускулно-изграждаща) способност. Той намалява андрогенната активност, както и го прави метаболитно устойчив. Оксандролон също така притежава добавена метилова група, което прави възможен оралният му прием.

Медицинско приложение на Анавар

В медицината, Анавар се използва много успешно при третирането на редица здравни проблеми. Сред тях са остеопороза – промотирайки повишаване на костната плътност. Също хепатит, при пациенти с хронични заболявания водещи до загуба на мускулна маса. Както и при хора претърпели тежки инциденти или при възстановяването след тежки операции.
Като агент за повишаване на спортните постижения, Anavar е Анаболен Стероид без аналог. Той който намира приложение при атлети от всякакъв вид спортни дисциплини. Той може спокойно да бъде употребяван и от жени. Оксандролон притежава изключително висока анаболна активност. И макар да е ниско-андрогенен, което го прави един от най-безрисковите Анаболни Стероиди. Това е що се касае до появата на странични ефекти, има мощен афинитет към андрогенните рецептори в тялото.

Функции и способности

Ако разгледаме директните функции и способности на Анавар, най-важните и отличителни за хормона са – способността му значително да повишава азотната задръжка в мускулната тъкан, намаляване нивата на свързващия половия хормон глуболин и подтискане нивата на всички катаболни (мускулно-разграждащи) хормони, като кортизола за пример.

Повишената азотна задръжка в мускулната тъкан при прием на Анавар, създава отлична анаболна среда. Това е основна предпоставка за повишаване на мускулната маса.
Свързващият половия хормон глуболин е пряко свързан с активността и нивата на свободния Тестостерон. Чрез намаляване в нивата му, употребата на Анавар води до повече свободен Тестостерон (активната форма на Тестостерона), както и повишава ефективността на всички останали Анаболни Стероиди приемани паралелно с него, което прави цялостният им ефект значително по-силен.
Намалявайки нивата на глюкокортикоидните хормони, като кортизола, Анавар предпазва мускулната тъкан от разпад, в периоди на стриктни диети и висок стрес.

Оксандролон/Anavar – информация

Към трите основни функции на Оксандролон, трябва задължително да добавим и неговата способност пряко да влиае върху липолизата – процесът по разграждане и използване на мазнините като енергия. Анавар се счита за единственият Анаболен Стероид, който има пряк ефект върху липолизата, посредством мощната връзка, която прави с андрогенните рецептори и способността му да инхибира и тироксин свърщия глуболин в тялото, което повишава функцията на хормоните на щитовидната жлеза, водейки до ускорена загуба на подкожни мазнини.
Имайки предвид информацията до тук, ще обърнем специално внимание на употребата на Анавар в културизма и фитнеса, като ще Ви дадем насоки за неговото оптимално приложение.

Характеристики на продукта

Анавар не ароматизира, тоест не може да бъде преобразуван в естроген в организма, което елиминира рискът от появата на естрогенни странични ефекти, като повишена водна задръжка и гинекомастия, както и носи много нисък риск от появата на андрогенни странични ефекти, като акне, засилено окосмяване, омазняване на кожата, засилен косопад при предразположените и вирилизация при жените. Тук е важно да споменем, че при някои предразположени към оплешивяване индивиди, Анавар все пак може да доведе до ускорен косопад.
Анавар рядко е първи избор, когато атлетите целят покачването на маса. Макар високата си анаболна активност и най-често бива включван в края на подобни цикли с цел изхвърляне на задържаната вода и повишаване на качеството на качената маса. Поради способността си да намалява нивата на свързващия половия хормон глуболин, Оксандролон може и често се използва през целия цикъл в ниски дози. По този начин повишава непряко резултатите от употребата на всички останали препарати, както и позволява тяхната употреба в по-ниски дози.

Anavar за жени

Изключение тук прави употребата на Anavar от жени, при които хормонът сам по себе си е напълно достатъчен, за постигането на значителни резултати.
В различните атлетически дисциплини, особено тези изискващи спазването на определени категории, Анавар е силно ценен. Това е поради способността си да повишава значително силата, физическата издържливост, възстановителните процеси и чистата мускулна маса При това без употребата му да води до увеличаване на общата телесна маса.

Безспорно, най-популярно е приложението му в цикли за релеф. Там ефективността на продукта е ненадмината. Съчетанието от специфичните за хормона ефекти, го прави един от най-ефективните препарати за запазване на чистата мускулна маса и силата. Особено по време на стриктни диети и изтощителни тренировки, като същевременно играе ролята на мощен стимулатор на метаболизма и пряко стимулира липолизата. Това води до създаването на изключително изключително дефиниран и плътен вид на мускулатурата. В комбинация в повишена васкуларизация и общ стегнат и цялостно тозиниран вид на физиката.

Странични ефекти

Анавар е сред най-щадящите организма Анаболни Стероиди. Но не трябва да се забравя, че като синтетичен хормон той все пак носи рискове от появата на странични ефекти. Сред тях най-често са свързани с прекомерно високи дози и неправилно приложение на хормона.

Подобни биха могли да бъдат:

Подтискане на собственото пройзводство на Тестостерон при мъжете.  Анавар е сред най-слабо подтискащите хормоналното пройзводство препарати, но въпреки това употребата му води до намаляване на собственото пройзводство на Тестостерон, като от основно значение тук е дозата в която се използва Оксандролон. Имайки предвид, високият афинитет към андрогенните рецептори, Анавар е сред най-ефективните Анаболни Стероиди милиграм за милиграм, което го прави много ефективен дори в ниски дози.

Оптимално Анавар се приема в дози от 20-50 мг./дневно при мъже, като горната граница основно се прилага от атлети с опит и в цикли за релеф.

Вирилизация при жените – употребата на Anavar носи със себе си много нисък риск от появата на вирилизация при дамите. Kато за целта отново основна роля играе дозата в която се използва хормона и продължителността на прием. Оптималната доза при жени е между 2.5 – 5 мг./дневно за периоди не по-дълги от 3-4 седмици.
Чернодробна функция – както всеки орален Анаболен Стероид, приемът на Анавар натоварва функцията на черния дроб. Разбира се това не трябва да се бърка с увреждане или токсичност. За да се избегне рискът от появата на чернодробни проблеми, приемът на Анавар не трябва да надвишава 6 седмици. Препаратът не следва бъде приеман паралелно с друг орален стероид, особено във високи дози.

Анавар и холестерола

Холестерол – приемът на Anavar води до намаляване в нивата на добрия и повишаване в нивата на лошия холестерол. Това е ефект, който е характерен при приема на всички Анаболни Стероиди. Приемът на Омега-3 мастни киселини, под формата на рибено масло и придържането към здравословен стил на хранене е препоръчителен.
Като финал, искаме да отбележим, че Анавар е сред най-често фалшифицираните продукти на пазара. Високата суровинна цена на Оксандролона е предпоставка за замяната му с други по-ефтини препарати. Или за по-ниското му дозиране спрямо упоменатото на етикета. За да избегнете този риск, купувайте Анавар само от сигурни и оторизини търговци на доказани пройзводители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *