Автомобилните застраховки и защо те са важни

Автомобилните застраховки и защо те са важни

За много от нас в днешно време автомобилите са се превърнали в една необходимост, неотменна част от живота и въпреки че са ни толкова полезни, всички осъзнаваме факта, че шофирането е опасно. Независимо дали спазвате правилата за движение и сте изрядни, това не е сигурно за другите шофьори. Винаги има място за грешки и никога не се знае кога или как може да бъдете замесен в едно произшествие не по ваша вина. Това е достатъчно добра причина, за да се предпазите в бъдеще и застраховате автомобила си. Изберете подходящи автомобилни застраховки.

Автомобилни застраховки и ПТП

Въпреки, че пътните произшествия са най-основателната причина за авто-застраховки, те покриват много повече. Представете си една буря, последвана от силна градушка или едно падащо върху автомобила ви дърво. Колко пари ще трябва да похарчите, за да възстановите повредите. Въпреки че застраховката може да ви начисли удръжка според типа произшествие, цената ще бъде минимална в сравнение с разходите, които ще трябва да платите от собствения си джоб без застраховка.

А сега си представете си един свят без автомобилни застраховки и как би функционирал той. Например, при едно пътно произшествие , виновните лица би трябвало да платят на пострадалите директно от доходите си може би за години напред. На потърпевшата страна, която няма вина, се полага изплащането на медицинските им разходи. Също и поправка на авто-имуществото им и други разходи. Ако виновният в случая не е застрахован, той ще трябва да извади тези средства от джоба си. Често явление е много такива хора да губят голяма част от имуществото си, заради това че не са платили една минимална сума, която да покрие тези щети.

Няколко причини да направите автокаско

Ако все още не сте се убедили от очевидната нужда да застраховате авто-имуществото си, вижте за що е необходимо да го направите:

  • автомобилът ви, една от най-големите ви финансови инвестиции, ще бъде защитен
  • при случай на произшествие, ще можете да изплатите медицинските разходи за вас или ответната страна
  • ще защитите имуществото си , за което сте работили толкова много в случай на едно съдебно дело
  • ще бъдете защитени не само от пътни произшествия, природни бедствия, но и кражби и умишлено нанесени повреди
  • ще бъдете защитен от други водачи или мотористи, които на са застраховани
  • ще се чувствате спокойни винаги, когато поемате на път с автомобилни застраховки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *